contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Mascarpone Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Capsuuuuuni!!!! Daaaa! In ianuarie, daaa!
Nu au parfum, nu sunt prea dulci, dar cand le-am vazut, m-am topit si a fost musai sa cumpar o caserola.
Si m-am gandit sa fac o rulada, ca n-am mai facut demult. Plus ca se apropie ziua indragostitilor, Valentine's Day si mi se pare desertul perfect pentru aceasta ocazie.
Dupa o idee din revista Click Pofta Buna nr.6/ 2010.
Pregatire: 40'
Coacere: 20'
Dificultate: mica
Ingrediente pentru blat:
4 oua,
2 linguri de apa calda,
125g zahar,
125g faina,
1 plic zahar vanilat,
2 linguri cacao.
Pentru crema:
 250g mascarpone,
250ml frisca lichida,
200g ciocolata alba,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic de gelatina,
250g capsuni.
Pentru decr:
chipsuri de ciocolata,
75g ciocolata,
6 capsuni,
zahar pudra.
Preparare:
Bati spuma ouale cu apa, adaugi zaharul pudra si cel vanilat, si bati pana cand amestecul devine cremos.

Incorporezi treptat faina amestecata cu cacaua

 si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata...eu sar peste faza asta, deoarece am tava minune de ceramica Delimano care nu necesita aceste chestii.

 Coci in cuptorul bine incins circa 20 de minute, dupa care scoti blatul, il rastorni pe un servet umed-eu am o coala de silicon, special pentru acest lucru, deci nu mai stric prosoape :P-si rulezi.

Cureti, speli capsunile, opresti cateva pentru decor, iar restul le tai marunt.
Bati frisca pana devine spuma tare, adaugi mascarpone,

 zaharul vanilat

 si ciocolata topita.

Amesteci bine.
Prepari gelatina dupa instructiunile de pe ambalaj si cand e gata, o torni in fir subtire amestecand continuu, in crema. O dai la rece 15 minute, sa se intareasca putin.
Desfaci blatul, intinzi crema, pui capsunile si le impingi usor in crema,

 apoi rulezi.
Prea multa crema, blatul prea tare, s-a crapat usor pe lateral...dar, am rezolvat si nu m-am cramponat.
Cred ca daca as fi folosit toate ingredientele pentru crema la jumatate, ar fi fost mai bine. Daar...voi sti data viitoare ;-)
Am lasat-o la frigider peste noapte....chinul de pe luuuume!!!!....si de-abia a doua zi am decorat-o. Am topit ciocolata si am trasat dungi pe deasupra ruladei, am asezat chipsurile de ciocolata,-le-am cumparat din Complexul Euro, Timisoara, 9 lei-

 am pus cate o capsuna pe fiecare chips, apoi "am nins" decorul cu putin zahar pudra.

Si am mancat cu pofta!!!