Rulada Cu Marmelada De Caise, Glazurata Cu Ciocolata Si Alune Caramelizate
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca am mai avut 4 oua din cele primite de la tara, galbene ca sofranul, s-au potrivit perfect cu o rulada simpla si deosebit de gustoasa , facuta cu ce aveam prin casa.
Deci, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat 4 linguri de zahar si am batut bine, pana a stat bezeaua pe tel, fara sa cada.
Am pus galbenusurile, am amestecat prin rasturnare si la sfarsit, am pus deodata 4 linguri rase de faina alba, cernuta prin sita.
Omogenizata prin rasturnare, am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am intins-o uniform si am pus-o la 175 de grade pentru 20 de minute. Am scos tava si am lasat blatul sa se raceasca putin in tava, ca sa se desprinda hartia de copt usor.
Cu ajutorul unu prosop de bumbac udat cu apa rece si stors bine, bine, am infasurat blatul sub forma de rulada si l-am lasat sa se raceasca .
Cand a fost rece, am scos prosopul si am asezat blatul peste folie alimentara, l-am uns generos cu marmelada de caise, acrisoara si, cu ajutorul foliei, am rulat iarasi rulada, am legat folia la capete si am lasat asa 2 ore.
Pentru glazura, am incalzit 100 ml de frisca pana la punctul de fierbere, am turnat peste 100 g de ciocolata neagrarupta bucati si am lasat 5 minute , dupa care am amestecat energic pana a devenit ca o smantana subtire, Am lasat la rece cam 30 de minute, pana ce s-a ingrosat putin, dupa care am glazurat rulada scoasa din folie. Peste ciocolata am pus alune caramlizate. Rulada trebuie sa stea la rece minimum 5 ore, ca sa se fragezeasca blatul si sa se usuce glazura .
Este delicioasa si combina foarte bine gustul acrisor al marmeladei de caise cu ciocolata.