Rulada Cu Gem Foarte Usoara
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
esenta de vanilie, etc.
Preparare:
Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam , cat timp batem albusurile spuma (separat) .
Punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie).Punem compozitia intr-o tava mai inalta tapetata cu hartie de copt. Ca fapt divers a mea tava are dimensiuni de 29x42.
Punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min. Dupa primele 8-10 minute deschidem cuptorul si intepam foaia cu o scobitoare ca sa nu se umfle. Imediat ce o scoatem din cuptor, punem foaia pe un prosop umed si o rulam. O lasam cateva minute.
Desfacem foaia o ungem cu dulceata, gem, creama de cicolata. Apoi incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed, ca sa nu crape foaia.
O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator ( pt max. 10 min) .
O puteti orna dupa dorinta. Eu am imbraca-o in ciocolata alba, peste care am pus si fulgi de cicolata pana sa se intareasca glazura,