Rulada Cu Gem De Capsuni
Sursa Rulada cu gem de capsuni
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cea mai frageda rulada... Reteta o am de la prietena mea Giuliana, care la rindul ei o are de la soacra proprie si personala.
Ingrediente necesare pentru un deliciu culinar:
* 3 oua
* 150 g zahar
* 100 faina
* 50 g amidon alimentar
* o lingurita praf de copt
* un pachetel zahar vanilat
* 6 linguri de apa clocotita
pentru umplutura: gem de capsuni
pentru ornat: ciocolata maruie, zahar praf si capsuni
In primul rind separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 75 g zahar (jumatate din cantitatea de la ingrediente), punem 6 linguri de apa clocotita (atentie, nu calduta, calda sau rece, ci... clocotita) si mixam la cea mai mare viteza. Vom obtine o crema spumoasa (poza mea are si o specie de inimioara sau fundulet de bebelus... ) iar datorita apei clocite vom obtine un blat inalt si fraged.
Separat mixam albusurile impreuna cu zaharul ramas (75 g) si zaharul vanilat. Va iesi o crema in genul celei pentru bezele. Rasturnam albusurile peste compozitia de galbenusuri si amestecam usurel de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Adaugam cite un pic de faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt (eu le-am amestecat intii, apoi le-am cernut peste compozitie) si amestecam in continuare incet cu lingura de lemn. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 230 de grade (cuptorul il preincalzim cu un sfert de ora inainte de a baga tava in el) timp de 5 minute. Intre timp pregatim alta coala de hirtie de copt, iar cind s-au scurs cele cinci minute scoatem tava, rasturnam blatul cu fata in jos pe coala de hirtie, punem blatul din nou in tava si il bagam din nou la cuptor pentru un minut.
Pregatim un prosop umezit pe care presaram zahar, rasturnam foaia de blat, eliminam hirtia de copt si cu ajutorul prosopului o rulam usurel imediat ce am scos-o din cuptor.
Lasam un pic sa se raceasca, desfacem foaie si o umplem cu gem de capsuni (asta a fost cererea, m-am conformat), car poate fi umplut cu orice fel de crema, crema de ciocolata (ganache) sau nutella... Dupa parerea mea, gemurile sint un pic mai pretentioase, pentru ca blatul e atit de fraged ca nu absoarbe nimic din "lichidul" gemului, de aceea cred ca-i mai buna o crema un pic mai consistenta.
Am topit un pic de ciocolata, am facut citeva modele cu viteza luminii, am presarat un pic de zahar praf, am bagat citeva capsuni in ciocolata topita si... si gata, am ornat rulada. De-li-cioa-sa...