RuladĂ Cu Gem De Caise
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din ciclul deserturilor foarte ușor de preparat, vă prezentăm rulada cu gem de caise. Desigur, puteți folosi orice gem doriți. Rețeta nu se schimbă.
Ce îţi trebuie pentru o ruladă (poza 1)
- 4 ouă
- un plic de zahăr pudră
- 4 linguri de făină
- 250 ml de lapte
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- un borcan de gem de caise
- esenţă de rom.
Plan de lucru:
- se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
- batem albuşurile spumă cu mixerul, 3 minute la viteză mică, după care la viteză mare până obţinem obţinem o spumă care nu cade dacă întoarcem castronul (poza 3)
- adăugăm zahărul pudră şi zahărul vanilat peste gălbenuşuri (poza 4) şi omogenizăm cu mixerul (poza 5)
- adăugăm făina peste gălbenușuri (poza 6). Amestecăm gălbenuşurile cu albuşurile (poza 7), iar apoi adăugăm făina şi esenţa de rom (poza 8 ). Omogenizăm cu mixerul şi întindem compoziţia în tavă (poza 9)
- băgăm tava la cuptor circa 20 de minute, până când compoziţia se rumeneşte (poza 10).
- Întindem gemul de caise și rulăm cu foaia de copt (poza 11)
- poftă bună!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 7 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri