contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Fructe De Padure (wild Berries Swiss Roll)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Scroll down for English recipe


 Se pare ca pentru multa lume rulada e un dulce dificil de facut. Marturisesc ca si eu am avut aceeasi opinie pana nu demult, cand am incercat reteta gasita la Miha. Si de atunci n-am mai avut nici o problema. Iata dovada:

Ingrediente:
Pentru blat (tava de aproximativ 40 x 30 cm)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie homemade

Pentru crema
  • 200 g fructe de padure (proaspete sau decongelate) scurse de lichid
  • 300 ml smantana grasa
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
Pentru ornat
  • 50 g smantana grasa
  • 80 g ciocolata neagra
  • frisca



Mod de preparare:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava.
  • Amesteca faina si praful de copt.
  • Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari.
  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si esenta de vanilie. Mixeza si faina.
  • Amesteca in coca albusurile cu ajutorul unei spatule, usor ca sa nu se lase.
  • Toarna coca in tava si niveleaz-o. Coace 15 minute la 180 C, pana ce blatul se aureste.
  • Scoate tava si rastoarna blatul pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra. Scoate foaia de copt de pe fundul blatului si ruleaza-l strans cu ajutorul celeilalte foi. Lasa blatul sa se raceasca asa rulat.
  • In acest timp pregateste crema: Amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si las-o sa se hidrateze. Incalzeste smantana impreuna cu zaharul, pana cind acesta se topeste. Ia smantana de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana cand aceasta se omogenizeaza. Adauga fructele de padure (din care pui deoparte cateva pentru ornat) si amesteca usor cu o lingura. Pune crema la rece, sa se intareasca putin.
  • Desfa blatul din foaia de copt si pune crema pe el. Ruleaza-l la loc cat de strans poti, inveleste-l cu foaia de copt si lasa rulada in frigider cateva ore (peste noapte daca poti) pana se intareste bine.
  • Incalzeste smantana si pune in ea ciocolata rupta in bucati. Amesteca pana ce ciocolata se topeste bine. Lasa la racit si toarna glazura peste rulada. Cand s-a intarit poti orna cu moturi de frisca si fructe de padure.