Rulada Cu Frisca Si Capsuni
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
4 oua mari
50 gr. zahar
50 gr. faina
25 gr. amidon din cartofi
1 lingura suc de lamaie
un varf de lingurita de sare
Pentru umplutura :
un borcan de dulceata de capsuna
500ml. frisca pentru patiserie 35%
2~3 linguri de pudra de zahar Dr.Oetker
Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu amidonul si cernuta preventiv in trei ture, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporati faina de fiecare data,
Turnati compozitia intr-o tava cu dimensiunele 33/23 unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt cat cuprinde fundul tavei doar atat, coaceti la 180 de grade C timp de 20~25 de minute in functie de cuptor nu deschideti cuptorul cel putin primele 10~15 munite luati proba dupa ce vedeti ca sa rumenit putin la suprafata.
Apasati leger cu degetele pe suprafara blatului si daca isi revine la loc urmele de la degete inseamna ca blatul e gata copt si in interior, scoateti blatul din cuptor dupa ce s-a racit in cuptorul cu usa intredeschisa, nu de-o data pentru ca apare riscul sa cada blatul si sa nu mai fie atat de frumos crescut ca la inceput.
Dupa ce s-a racit aproape de tot rasturnati blatul cu atentie pe o hartie de copt presarata cu zahar , scoateti hartia de copt cu atentie si taiati cu un cutit cu varful bine ascutit marginile blatului care sunt tari si sfaramicioase pentru a rula mai usor blatul, faceti o taitura la 2.5 centimetri de la marginea de la care incepeti sa rulati blatul, neajungand la toata grosimea blatului cu 7 mm si incepeti sa rulati blatul cu atentie sa nu-l rupeti tragand la sine hartia de copt, rulati impreuna cu hartia ca sa fie in interiorul blatului si lasati asa blatul pana la racirea completa la mine blatul a fost putin caldut cand am inceput sa-l rulez si a iesit perfect fara nici o crapatura.
Frisca se bate cu pudra de zahar pana devine teapana si nu mai curge, pe blatul derulat se aseaza un strat de dulceata de capsune si un strat de frisca, neajungand pana la margine cu 5 cm. pentru ca la rularea blatului crema se deplaseaza si iese afara, se ruleaza blatul si se imbraca cu frisca.
Pofta mare !!!