Rulada Cu Fineti Si Banane
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
În horoscopul culinar,
La zodia “ pofticios”,
Scrie: Veţi avea un weekend
Cu desert ciocolătos
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 2 linguri de ulei
-2 linguri cacao
Pt umplutura:
- 200 gr fineti
- 2 banane
Pt glazura:
- 90 gr ciocolata dark (peste 50% cacao)
Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi, treptat, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea (poza 2). Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei (poza 3)
- Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula (pozele 4 si 5). Se presara treptat faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza tot cu ajutorul spatulei (poza 6)
- Se intinde compozitia intr-o tava (dimensiuni 30×40 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 7) si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15 min.
- Adaugam crema fineti (poza 8 ), cele 2 banane (poza 9) apoi rulam (poza 10).
- Topim ciocolata pe baie de abur (poza 11). Imbracam rulada cu ciocolta topita (poza 12)
- Servim (poza 13)
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 12 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri