Rulada Cu Dovleac
Sursa RULADA CU DOVLEAC
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragostea mea pentru dulciuri
Chiar nu are niciun leac.
Vreau un desert zi de zi.
Azi: ruladă cu dovleac.
Ingrediente pentru blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 3 linguri ulei
Pentru umplutura
- 400 gr piure de dovleac (lasam dovleacul la cuptor pentru 50 minute )
- 5 linguri zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita de scortisoara
Plan de lucru
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana cand spuma sta “bat “
- Mixam galbenusurile impreuna cu uleiul, apoi adaugam galbenusurile peste albusuri amestecam usor cu o spatula de silicon.
- Presaram si faina si omogenizam cu aceeasi spatula
- Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 45×35 cmLasam la cuptor pentru 15-20 minute, pana trece testul scobitorii
- Pentru umplutura, amestecam piureul de dovleac cu zaharul si scortisoara si gata.
- Intindem acest amestec peste blatul de ruladaapoi rulam (cu hartia de copt). Procedeul trebuie facut cat este cald blatul, pentru a putea rula usor
- Pofta buna!