Rulada Cu Crema Din Lapte Condesat
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Asadar, iata reteta promisa pentru rulada unde folosim laptele consensat. Merita incercata.
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
- 4 ouă
- un plic de zahăr pudră Dr. Oetker (100 grame)
- 4 linguri de făină
- esenta de rom
- 3 linguri de Nesquik
Pt crema:
-200 ml lapte condesat
- 275 ml frisca
- 100ml lapte
-1 plic de gelatina
Pt ornat:
-200ml frisca, 1 lingura de Nesquik
Plan de lucru:
- Turnam gelatina in 100 ml lapte (poza 2) si lasam la inmuiat timp de 10 minute (poza 3).
- Intre timp batem frisca (poza 4)
- Punem laptele cu gelatina pe foc pe baie de apa si tinem pe foc pana se dizolva gelatina, fara a fierbe (poza 5), apoi adaugam laptele condesat si amestecam (poza 6). Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi incorporam treptat in frisca batuta (poza 7).Obtinem crema (poza 8 ) si o pastram la frigider.
Incepem prepararea blatului de rulada.
- Separam albusurile de galbenusuri (poza 9), batem spuma albusurile cu un praf de sare (poza 10). Galbenusurile se amesteca cu zaharul (pozele 11 si 12)
- Adaugam galbenusurile si faina peste albusurile batute spuma si omogenizam cu mixerul la viteza mica (poza13). Adaugam si Nesquik (poza 14).
-Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15-20 min. (poza 15)
- Adaugam crema si rulam cu foaia de copt cat este cald blatul (pozele 16, 17). Presaram Nesquik (pozele 18, 19) şi servim (pozele 20, 21)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri