Rulada Cu Crema De Unt Si Lapte Condensat
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Asa cum am promis, continuam seria de deserturi cu lapte condesat. Este un ingredient care ne place foarte mult, care intra in multe combinatii delicioase, cum ar fi crema pentru aceasta rulada yummy!
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 4 linguri de faina
- esenta de portocala
- 1 plic zahar vanilat bourbon
Pt crema:
- 300gr lapte condesat indulcit (am folosit crema DeLatte)
- 2oo gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
Plan de lucru:
Blatul de rulada:
- Separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Batem albusurile spuma cu un praf de sare(poza 3). Galbensurile cu zaharul si zaharul vanilat (poza 4) se mixeaza pana obtinem consistenta unei creme (poza 5)
- Adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri. Amestecam usor, apoi adaugam si faina (poza 5).Mixam la viteza mica (poza 6).
- Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 40×30 cm (poza 7). Lasam la cuptor pentru 15-20 minute, pana trece testul scobitorii (poza 8 ).
- Cat timp se coace rulada, preparam crema. Topim pe baie de apa ciocolata (poza 9). Mixam untul lasat la temperatura camerei, pana obtinem o crema (poza 10), apoi turnam treptat laptele condesat (poza 11).Mixam in continuu. Adaugam ciocolata topita, mixam si obtinem crema (poza 12). Lasam crema la racit pentru o ora. Rulada calda o desprindem de pe foaia de copt si o rulam. O lasam rulata pana se raceste crema.
Aplicam crema pe rulada. Atentie!Am folosit cam 70 % din crema.Daca este prea multa crema se ruleaza mai greu. Dar nu aveti teama. Se mananca foarte repede crema ramasa.
- Rulada o stopim cu sirop de caramel, sau la fel de bine merge o glazura de ciocolata. (poza 14).
-Am lasat la racit peste nopate (poza 15)
- Pofta buna! (poza 16)
Timp de preparare: 40 de minute (fara timpul de racire)
Preţ: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri