Rulada Cu Crema De Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala
Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
100 g frisca batuta
1 lingura lichior (Irish Cream sau Amarula)
Pentru decor:
50 g ciocolata topita la baine-marie
1 lingura zahar pudra
PREPARARE:
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de portocale.
La final incorporam faina.
Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute.
Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.
Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema. Topim ciocolata la baine-marie, sau la microunde cu o lingura de lapte langa ea.
Amestecam energic dupa ce se topeste, adaugand frisca lichida. Punem crema la rece pentru 40-45 minute. Dupa acest interval incorporam frisca batuta si lichiorul, mixand pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema peste blat, o intindem uniform, apoi rulam blatul cu crema.
Invelim rulada cu o folie alimentara si o lasam la rece minim o ora. Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita, sau doar o pudram cu zahar tos, cacao, in functie de gusturi.
Sa aveti pofta!