contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Crema De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

pentru blatul de rulada
5 oua, 10 linguri de zahar, 5 linguri mari cu faina, o lingurita cacao
albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul.
in spuma densa ce am obtinut-o incorporam galbenusurile, apoi faina.
intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacaua.
luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita pentru cuptor, cu distanta de 3cm intre ele.

cu ajutorul unei scobitoare formam stelute....se pot face si cu posul.
bagam tava in cuptor pentru 5 minute pana vedem ca s-au cop usor la suprafata.
turnam usor compozitia de blat, nivelam cu atentie sa nu deranjam stelutele.
 


scoatem blatul din cuptor il rastunam pe un servet si il rulam.
il lasam sa se raceasca, apoi cu grija il desfacem si il umplem cu crema.


crema 
400ml lapte, 2 oua, 4 linguri de faina, 10 linguri zahar
100g ciocolata, 200ml frisca, rom sau vanilie
dizolvam faina in putin lapte rece, adaugam zaharul si ouale, punem si restul de lapte fierbinte si fierbem crema la foc mic.
cand s-a ingrosat adaugam ciocolata bucatele, punem si vanilia sau romul.
crema o lasam la racit si apoi o amestecam cu frisca mixata impreuna cu un intaritor de frisca.