Rulada Cu Crema De Ciocolata
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mie imi plac ruladele... de orice fel :). Si daca tot a fost urat sambata am facut 2 rulade cu crema de ciocolata. O reteta refacuta de data asta cu margarina Rama .
Ingrediente:
Rulada:
- 4 oua
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao de buna calitate
- 1 lingurita ulei
Crema ( compozitia e pentru 2 rulade):
- 250g margarina Rama
- 3 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 100g ciocolata amara
- 2 picaturi esenta de rom
Pentru rulada mixam bine galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se topeste zaharul. Renuntam la mixer si adaugam treptat faina amestecata cu cacao. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia si adaugam albusurile batute spuma.
Coacem in tava mare de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt) la foc potrivit timp de 3-4 minute.
Rasturnam foaia pe un prosop presarat cu zahar pudra si rulam usor.
Lasam sa se raceasca timp in care preparam crema :
Punem apa cu zaharul la foc mic si cand se topeste zaharul stingem focul, adaugam ciocolata si amestecam bine. Atentie , amestecul e destul de gros. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare.
Separat mixam putin margarina. Punem cate o lingura din amestecul de ciocolata si mixam.
Obtinem o crema deosebit de fina. La sfarsit adaugam esenta de rom.
Desfacem usor rulada, ungem cu 1/2 din crema , rulam si tinem la rece 1 ora.
Taiem felii cu un cutit inmuiat in apa calda.