contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ruladă Cu Cremă De Căpșuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC05968

Delicioasa! Din punctul meu de vedere :)

DSC05940

Si da, e facuta asta iarna :) Abia acum i-a venit randul. Mai am si alte retete, care isi asteapta cuminti ziua pentru postat. Culmea e ca, desi in concediu, nu apuc sa mai pun blogul la punct. Eh.

Pentru foaie avem nevoie de 4 oua,

130 g zahar, un praf de sare,

130 g faina.

Pentru crema folosim 150 g capsuni (ale mele au fost congelate),

2-3 linguri zahar, ori cat doriti de dulce sa fie crema (eu oricum presarasem cu niste zahar capsunile atunci cand le-am scos din congelator),

250 ml frisca, un plic de gelatina.

DSC05946

Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata si am copt-o la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Am testat-o si cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, am rasturnat foaia de rulada pe un prosop umed, presarat cu putin zahar.

DSC05927

DSC05929

Am rulat foaia, cu ajutorul prosopului.

DSC05930

Cat a stat foaia in prosop am blenduit capsunile si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul.

Separat am hidratat gelatina, intr-o cana, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 10 minute. Cand piureul de capsuni a inceput sa se inchege un pic, am turnat gelatina si am oprit focul. Am amestecat pentru ca gelatina sa se dizolve bine.

DSC05931

Piureul, odata racorit, l-am turnat peste frisca batuta.

DSC05934

Am pastrat putina frisca pentru decor. Crema am repartizat-o peste foaia de rulada:

DSC05936

Am rulat cu grija, am uns rulada cu frisca si am picurat putina glazura cu gust de ciocolata, de la Dr. Oetker. Si gata :)

DSC05942

DSC05973

DSC05972