Rulada Cu Crema De Branza Si Capsune
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Este sezonul capsunelor, asa ca voi profita din plin de el pentru a face cat mai multe deserturi. Rulada cu crema de branza si capsune este delicioasa, usor si rapid de facut. Nu ramane decat sa incercati si va veti convinge.
Pentru blat:
3 oua
100 g zahar
100 g faina
1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
120 g crema de branza Philadelphia
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca
1 lingurita esenta de vanilie
90 g zahar
3 linguri gem capsune
2 linguri capsune tocate bucati mai mari
Pentru topping: 100 ml frisca
PREPARARE:
Pentru inceput batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, coaja de portocale, esenta de vainilie, continuand sa mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Incorporam apoi faina si praful de copt. Turnam aluatul intr-o tava (30*20 cm) pe care am pus hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute.
Intre timp pregatim crema: batem frisca pana se intareste, adaugam intaritorul de frisca si crema de branza, apoi esenta de vanilie, mixand in continuu.
Rasturnam blatul pe un prosop umezit, il invelim cu acesta si asteptam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit intindem o pelicula subtire de gem sau dulceata de capsune, apoi crema de branza si capsunele.
Rulam blatul usor, eventual ne ajutam de prosop, apoi il invelim in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru o ora. Inainte sa o servim o ungem cu frisca.
Pentru topping eu am ales un sirop de capsune si capsune proaspete, cu frunze de menta.
Pofta buna!