contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

 Din ciclul : "ce-am facut de mult , dar n-am reusit sa postez reteta " , astazi a venit randul ruladei de/ cu cirese.
Zilele trecute cand mi-a reconfigurat blogul, Andreea mea a dat peste cateva foldere cu poze ascunse in arhiva calculatorului :).
Printre bunaciunile de acolo a gasit si rulada asta.
Am rasfoit albumele de pe facebook si am gasit postarea de acolo datand din 24 mai 2010...huh, aproape doi ani :).
Reteta este foarte simpla :
Blatul se face din :
 4 oua, 4 linguri  apa minerala, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao de buna calitate.
...si se prepara asa :
Separi ouale. Mixezi galbenusul cu apa si 3 linguri de zahar pana se transforma in crema ...separat mixezi albusul cu alte 3 linguri de zahar pana devine spuma tare. Amesteci cele doua compozitii...adaugi faina si cacaua cernute. Omogenizezi.
Intinzi aluatul  uniform in tava de la aragaz tapetata cu foaie de copt in doua straturi  ca sa nu se arda . ( eu am o tava dreptunghiulara nonaderenta , speciala pentru rulade )
Coci 15- 20 minute la 180*...dupa 12 minute musai se face testul cu scobitoarea ;)(e posibil ca unele cuptoare sa coaca mai repede )
Scoti foaia din cuptor si fierbinte o rulezi in hartia pe care s-a copt...
Pana se raceste foaia de rulada pregatesti ciresele astfel :
indepartezi  samburii de la 250g de cirese , apoi le pui intr-un castron impreuna cu 2-3 linguri de zahar.
Dupa ce s-a racit ,desfaci usor foaia, indepartezi hartia de copt si umpli cu mousse de cirese preparat astfel :
mixezi 500 ml frisca naturala cu zaharul ( 5-10 linguri , in functie de gust ) si putina esenta de cirese (visine ).
Inspre final adaugi 2 plicuri intaritor de frisca . Bati totul pana devine o crema tare!!!
Asezi cu grija crema pe toata suprafata foii, adaugi ciresele scurse de sucul lasat si rulezi cu grija.
Pentru mai multa siguranta foloseste-te de folie transparenta . Strange bine  folia in jurul ruladei si las-o la frigider pana a doua zi.
Daca doresti poti orna rulada cu frisca sau ciocolata sau cum te duce imaginatia ...dupa ce indepartezi folia transparenta :).
Cireasa la ureche, nu-i asa ?! :))
Incercati !