Rulada Cu Ciocolata
Sursa Rulada cu ciocolata
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat :
5 oua
5 lg zahar
2 lg apa rece
2 lg rom
4 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
200 ml frisca lichida
100 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
2 lg ness
Glazura :
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra
bombonele de ciocolata
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma , intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, apa si rom-ul treptat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt. Compozitia o intindem in tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt.
Blatul fierbinte il rasturnam cu grija pe o hartie de copt pe care am presarat putin zahar. Rulam pe lungime, strans, cu ajutorul hartiei pergament, iar capetele hartiei le rasucim ca la saloane. Lasam blatul in hartie sa se raceasca.
Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara, pe foc mic, pana atinge punctul de fierbere. Dam deoparte si adaugam cicolata rupta bucatele si ness-ul. Amestecam pana obtinem o crema omogena, apoi dam la rece, timp de 1-2 ore. Mixam crema racita, pana devine pufoasa. Cu aceasta crema umplem rulada de ciocolata.
Glazura : frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza glazura. Lasam putin sa se racoreasca , apoi o intindem peste rulada. Deasupra presaram bombonele de ciocolata.
Delicioasa si simpla ! :)
Inspiratie :)