Rulada Cu Ciocolata
Sursa Rulada cu ciocolata
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru blat:
5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, un plic praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri.
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste, se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt.
se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si s ebnaga la cuptor.
se scoate blatul se desprinde imediat de pe hartie si cu ajutorul acesteia se ruleaza strans si se lasa la racit.
crema:
200g ciocolata, 200ml frisca, 50g unt
gelatina se pune la inmuiat in putina apa, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba
frisca se pune la incalzit, cand ajunge in punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga ciocolata taiata bucatele mici si untul. se amesteca bine si se pune si gelatina inca calda.
se lasa crema la racit si se apoi mixeaza bine
se desface cu atentie rulada, se unge cu crema, se ruleaza la loc si se lasa la rece 2 ore.
glazura:
100g ciocolata, 3 linguri lapte
se topeste ciocolata cu laptele si se unge rulada, se da la rece