Rulada Cu Ciocolata Si Portocale
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aroma portocalelor îmi amintește cel mai bine de Crăciun :) În copilărie aveam acces la ele doar in aceasta perioada și îmi doream sa primesc foarte multe de la Moş Crăciun ♥
Si acum îmi plac la fel de mult și le consum doar în apropierea sărbătorilor pentru a nu se pierde amintirile din copilărie :)
Ciocolata și portocala fac casa buna împreuna, asa ca eu le-am îmbinat într-o rulada delicioasa si extrem de aromata.
Cu aceasta ocazie am folosit esenta de portocale, care mi-a sucit mințile de când am mirosit-o. Este foarte aromata și este nevoie de doar câteva picături pentru a aroma crema.
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Crema:
300 ml lapte
35 g amidon
150 g zahar
3 galbenusuri
coaja si zeama de la o portocala
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se
topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se
amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in amestecul lichid.
Tava mare a aragazului se tapeteaza cu
hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul
preincalzit pentru 15-20 minute.
Un prosop de bucatarie se umezeste si
se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada
este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija;
se lasa sa se raceasca.
Crema:
Laptele se pune intr-o cratita si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu
zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se
adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir
subtire, peste crema de oua si se amesteca bine.
Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga coaja, zeama si esenta de vanilie.Gelatina hidratata zece minute se dizolva pe bain-marie si se incorporeaza in crem.
Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga coaja, zeama si esenta de vanilie.Gelatina hidratata zece minute se dizolva pe bain-marie si se incorporeaza in crem.
Crema racita se amesteca cu frisca batuta.
Se desface ruloul de alaut si se intinde un strat generos de crema si se ruleaza cu grija, cat mai strans cu putinta.
Se imbraca in crema si se orneaza cu felii de portocala (eu am pus si jumatati de trufe de iocolata si am presarat cacao).
Se lasa cel putin o ora la rece, apoi se taie felii si se serveste.