Rulada Cu Ciocolata Si Portocale
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De vreo trei zile tot ma cint ca imi trebuie ceva cu ciocolata, facut de mine in casa dar sa aiba si gust de portocale !
M-am hotarit sa fac o rulada cu crema de ciocolata si portocale si a iesit excelenta, dupa o felie mi s-a implinit pofta( nici macar nu am avut rabdare sa stea la rece suficient de mult, sa se inchege)!
Am facut o foaie de pandispan din 4 oua, 60 g de faina , coaja rasa de la o portocala si 4 linguri de de zahar ( am batut albusurile spuma tare cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina si am desertat intr-o tava mare, pe care am tapetat-o cu hirtie de copt ) . La cuptor a stat 20 de minute si a fost gata.
Crema am facut-o din 2 oua, amestecate cu 150 g zahar si 2 linguri de suc de portocale , toate batute intr-un lighenas de inox , timp de 10 minute, deasupra unui vas cu apa calda. A iesit ca o smintina subtire .
Luata de pe aburi, in crema am pus imediat am pus 100 g de cacao neagra cernuta prin sita inoxidabila , 50 g de ciocolata neagra rasa marunt si am amestecat continuu. Dupa ce s-a mai racit, am incorporat un pachet de 200 mg de unt de Napolact si a iesit o crema foarte aromata .
Am pus crema peste foaie si am rulat, am taiat in 2 si am imbracat rulada tot cu crema, peste care am pus ciocolata alba.
Am dat-o la rece, a iesit absolut delicioasa si foarte , foarte fina!