Rulada Cu Cartofi Si Carnati
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aperitiv sau fel principal de mancare? De ce sa fim asa de restrictivi? Placinta poate fi si una si alta! O poti prepara cu carne sau, daca doresti, o poti face mai usurica, in variante cu legume.
Eu am ales varianta combinata, adica si cu legume, si cu carne ;-)
Dupa o reteta din revista Click Pofta Buna nr.2/2011.
Pregatire: 40'
Prajire: 10'
Coacere: 45'
Ingrediente:
Pentru aluatul de placinta:
400g faina,
75g unt,
20g drojdie,
200ml lapte,
1 lingurita sare,
1 lingura seminte de susan,
1 lingurita busuioc si rozmarin(uscate).
Pentru umplutura:
2 cartofi fierti,
200g carnati,
1 fir de praz(partea alba),
2 ciuperci,
1 ardei gras rosu,
2 linguri de ulei de masline,
200g cascaval,
sare,
piper,
1 galbenus pt. uns deasupra.
Mod de preparare:
1. Amesteci drojdia cu doua linguri de faina, doua linguri de lapte si lasi la dospit 30 de minute.
Amesteci maiaua cu restul de faina, unt, sare, lapte si framanti un aluat omogen.
La final, adaugi busuioc, rozmarin, framanti din ou si lasi sa creasca 20 de minute.
In timpul acesta tai feliute carnatul si-l prajesti putin intr-o tigaie fara grasime
2. Tai prazul rondele si-l calesti impreuna cu ardeiul gras taiat cuburi si cu ciuperci tocate marunt.
Pui sare si piper, dupa gust.Dupa ce se racesc legumele, adaugi cascavalul si cartofii taiate cuburi.
3. Intinzi aluatul intr-o foaie mai groasa, asezi umplutura pe mijlocul foii,
pui cateva frunze de busuioc si rulezi foaia.
4. Asezi placinta intr-o tava unsa si tapetata. Ungi placinta cu galbenusul batut cu o lingura de apa, presari semintele de susan
Si pentru ca am considerat ca e prea mult aluat, am pus si in unica mea cocota, achizitionata de la Cluj, de-o placinta mica ;-)
Introduci in cuptorul preincalzit, circa 45 de minute.
....si proaspat scoasa din cuptor...
si prima taiata si mancata ;-)))
Dar, sa nu uitam de placinta...o bunaciuneeee