contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Cu Carne Tocata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Rulada asta este atat de buna, incat cu siguranta o voi repeta cat de curand! Pozele nu-s chiar reusite, n-am avut deloc inspiratie.. dar rezultatul il recomand cu drag!
Ingrediente:
1 bucata burta porc (fleica)
cimbru
boia
sare
ardei iute macinat
500 g carne tocata porc
1 ceapa alba medie
1 morcov mediu
2 catei usturoi
¼ lingurita cimbru
¼ lingurita maghiran
½ lingurita ardei iute macinat
2 linguri marar verde
50 ml vin
100 g cascaval ras
sare
piper
ata ptr legat


Pentru rulada am ales burta de porc, acea parte din porc care de obicei merge la tocat. Eu intotdeauna  o opresc pentru rulada. Asadar, am fasonat carnea, eliminand cat mai mult grasimea, am condimentat-o cu sare, cimbru, boia dulce, ardei iute macinat, am rulat-o si am dat-o la rece.
Intre timp am pregatit umplutura: intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa tocata marunt si morcovul ras. Dupa ce legumele s-au calit, am adaugat carnea, pe care am lasat-o pana s-a albit, amestecand mereu ca sa se caleasca bine. Am adaugat apa cat sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba cca 30 minute. Dupa acest interval am adaugat piper, maghiran, cimbru, ardei iute macinat si am amestecat. Am pus si vinul si am lasat sa se evapore alcoolul, apoi am adaugat usturoiul dat prin razatoare si am mai lasat pe foc cca 10 minute. La final am pus mararul verde (eu am avut congelat), am oprit focul, am adaugat cascavalul ras, omogenizand bine amestecul. Am potrivit de sare si am lasat amestecul sa le linisteasca putin.
Am scos bucata de carne din frigider, si am pus amestecul de carne deasupra. Am rulat bine, am legat cu ata si am pus rulada intr-o tava in care am pus o cescuta mica de ulei si una de apa. Tava am acoperit-o cu folie de aluminiu si am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 45 minute, apoi am luat folia si am mai lasat 30 minute.
A iesit extrem de frageda si gustoasa!
Noi am servit alaturi de cartofi facuti la cuptor, iar ca salata am ales ardei copti si castraveti bulgaresti.