Rulada Cu Cafea
Sursa Rulada cu cafea

articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru acest sfarsit de saptamana (inca insorit :P) va propun o rulada fina si aromata, cu exact ce-mi place mie la nebunie: cafea, ciocolata...si un pic de rom!!!!!!!!!!!!!! :)))
Blatul ruladei este foarte gustos, si pufos, si se armonizeaza perfect cu savoarea minunata a cafelei ;)
Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 100 g. zahar
- 1 praf de sare
- 1 pachetel zahar vanilat
- 4 linguri apa
- 100 g. faina
- 50 g. amidon
- 2 lingurite praf de copt
Pentru crema si ornat:
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 350 ml. cafea foarte concentrata
- 7 foi gelatina sau 1 pliculet jumatate de gelatina, granule
- 100 g. zahar
- 40 ml. rom sau 1 lingurita esenta de rom
- 300 ml. frisca lichida
- boabe de cafea pentru ornat
Mod de preparare:
Blatul:
Incingeti cuptorul la 190 grade (potrivit spre mare :P). Bateti spuma ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati apa si, putin cate putin, faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Puneti aluatul rezultat intr-o tava intinsa (cea din dotarea aragazului e prefecta ;) ), tapetata cu hartie pentru copt; neteziti-l, acoperiti-l cu o alta coala de hartie (e important sa faceti asta, fiindca altfel aluatul se umfla prea tare...si asta doar intr-o parte :D) si dati-l 15 minute la cuptor.
Scoateti blatul din tava. Indepartati hartia de deasupra, rulati-l cu grija, cu ajutorul hartiei de dedesubt, si lasati-l sa se raceasca.
Crema:
Inmuiati gelatina in multa apa rece.
Taiati in bucatele mici ciocolata si lasati-o sa se topeasca in cafeaua fierbinte, in bain-marie. Adaugati apoi romul si zaharul si amestecati bine. Scurgeti gelatina si adaugati-o in crema de ciocolata si cafea.
Puneti castronul cu crema intr-un vas cu apa rece si lasati-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Intre timp, bateti frisca, apoi incorporati-o in crema racita, amestecand usor. Lasati-o la frigider cca. 20 de minute (daca se incheaga prea tare cand o scoateti, bateti-o cateva secunde cu mixerul si isi revine)
Finisare:
Intindeti, din nou, blatul si ungeti-l cu jumatate din crema de cafea. Rulati-l din nou, cu grija, si puneti-l cu partea unde se termina blatul pe un platou. Ungeti cu restul de crema si puneti la frigider pentru minim o ora.
Serviti rulada ornata cu ciocolata rasa si boabe de cafea.
...n-am avut timp de poze pas cu pas, dar sper ca aceste poze finale sa spuna totul :P
E o rulada absolut delicioasa!!!!!!!!!! ...pe care noi am servit-o cu nesat langa o cana maaare de cappuccino :)
P.S. In loc de ciocolata puteti pudra rulada cu nes, daca vreti ;)