Ruladă Cu Brânză
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
O reteta foarte simpla. Se poate folosi si altceva ca umplutura, eu de data asta am pregatit-o cu branza. Pentru fete :)
Am avut nevoie, pentru foaia de rulada, de:
3 oua,
3 linguri smantana,
3 linguri faina,
putina sare.
Pentru umplutura am folosit cas pus la sare (pentru iarna), cred ca vreo 200 de grame, unt, smantana.
Mai intai am separat ouale. Galbenusurile le-am mixat bine cu smantana si faina, si sarea. Am adaugat apoi albusurile batute spuma, incorporandu-le usor, cu lingura de lemn.
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat-o; se coace timp de 15-20 de minute, la foc mic (170 de grade).
Am scos foaia din cuptor si am rasturnat-o pe un prosop umed; am pus din loc in loc cateva aschii de unt, am ras branza, pe razatoarea mica, am stropit cu putina smantana. Am rulat foaia, am pus-o la loc in tava si am mai dat-o 10 minute la cuptor.
Am presarat putina branza rasa peste rulada calda.
Pe platoul cu feliile de rulada am pus si niste bile de branza pe care le-am pregatit asa:
am amestecat cu mixerul 100 g branza de vaci, 50 g branza sarata, data pe razatoarea cu gauri mici, 1 lingura de unt moale, 1 lingura smantana; am modelat bilutele, iar o parte le-am tavalit prin marar tocat. Bilele au stat putin la frigider, inainte de consum. Hmm, au avut succes, trebuia sa pregatesc mai multe... :D
Sa aveti o duminica frumoasa! Eu de luni reincep serviciul, dupa 4 ani de stat acasa :( Cred ca de aia se puse pe plouat...