contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

RuladĂ Cu Banane Şi Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un desert absolut delicios. Îi daţi gata pe musafiri cu el.

Ce îţi trebuie pentru o ruladă (poza 1)
- 5 ouă
- 8 linguri de zahăr
- un plic praf de copt
- 3 linguri făină
- 100 gr de alune de pădure
- 2 banane
- 50 gr de nucă de cocos
- 100 gr de unt
- zahăr vanilat
- 4 linguri de lapte
- glazură Duo Dr. Oetcker

Plan de lucru:
- pisăm alunele de pădure (poza 2)
- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu cinci linguri de zahăr, plus o linguriţă de apă (poza 3), apoi se adaugă praful de copt (poza 4). Frecăm până obţinem o compoziţie precum cea din poza 5.
- albuşurile, plus o lingură de zahăr, se bat spumă (poza 6)
- turnăm albuşurile peste gălbenuşuri şi încorporăm cu o lingură de lemn (poza 7). Adăugăm trei linguri de făină (poza 8 ) şi 50 de grame de alune de pădure (poza 9)
- omogenizăm şi obţinem ce vedeţi în poza 10.
- întindem aluatul pe o tavă acoperită cu foaie de copt (poza 11) şi băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte.
- preparăm crema de cocos. Punem nuca de cocos într-un bol (poza 12) şi adăugăm 2 linguri de zahăr pudră şi 2 plicuri zahăr vanilat (poza 13). Adăugăm restul de 50 de grame de alune de pădure  (poza 14), plus un gălbenuş (poza 15). Într-un ibric, topim untul cu 4 linguri de lapte (poza 16). Adăugăm compoziţia de nucă de cocos şi alune (poza 17). Amestecăm.
- scoatem aluatul din cuptor şi întindem peste el crema de cocos. Apoi punem bananele precum în poza 18. Rulăm cât este cald (poza 19)
- facem glazura potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi decorăm rulada (poza 20)
- lăsăm la frigider până se întăreşte glazura şi … poftă bună! (poza 21)

Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 20 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10 poza 11 poza 12 poza 13 poza 14 poza 15 poza 16 poza 17 poza 18 poza 19 poza 20 poza 21
Îndosariat la:Dulciuri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com