RuladĂ Cu Banane Şi Cocos
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert absolut delicios. Îi daţi gata pe musafiri cu el.
Ce îţi trebuie pentru o ruladă (poza 1)
- 5 ouă
- 8 linguri de zahăr
- un plic praf de copt
- 3 linguri făină
- 100 gr de alune de pădure
- 2 banane
- 50 gr de nucă de cocos
- 100 gr de unt
- zahăr vanilat
- 4 linguri de lapte
- glazură Duo Dr. Oetcker
Plan de lucru:
- pisăm alunele de pădure (poza 2)
- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu cinci linguri de zahăr, plus o linguriţă de apă (poza 3), apoi se adaugă praful de copt (poza 4). Frecăm până obţinem o compoziţie precum cea din poza 5.
- albuşurile, plus o lingură de zahăr, se bat spumă (poza 6)
- turnăm albuşurile peste gălbenuşuri şi încorporăm cu o lingură de lemn (poza 7). Adăugăm trei linguri de făină (poza 8 ) şi 50 de grame de alune de pădure (poza 9)
- omogenizăm şi obţinem ce vedeţi în poza 10.
- întindem aluatul pe o tavă acoperită cu foaie de copt (poza 11) şi băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte.
- preparăm crema de cocos. Punem nuca de cocos într-un bol (poza 12) şi adăugăm 2 linguri de zahăr pudră şi 2 plicuri zahăr vanilat (poza 13). Adăugăm restul de 50 de grame de alune de pădure (poza 14), plus un gălbenuş (poza 15). Într-un ibric, topim untul cu 4 linguri de lapte (poza 16). Adăugăm compoziţia de nucă de cocos şi alune (poza 17). Amestecăm.
- scoatem aluatul din cuptor şi întindem peste el crema de cocos. Apoi punem bananele precum în poza 18. Rulăm cât este cald (poza 19)
- facem glazura potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi decorăm rulada (poza 20)
- lăsăm la frigider până se întăreşte glazura şi … poftă bună! (poza 21)
Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 20 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri