Ruladă Cu Banane (buturugă)
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buturuga aceasta s-a aflat pe masa noastra de Craciun. Reteta o am de la cumnata mea, ea presteaza frecvent "buturuga", e o prajitura care se face destul de usor si e foarte buna.
Ingrediente:
Blat: 8 oua,
300 g zahar,
3 linguri cacao,
3 linguri faina,
1 praf de copt, esenta de rom.
Crema: 4 oua,
300 g zahar,
esenta de vanilie,
500 ml lapte,
2 pachete de budinca de vanilie Dr. Oetker, dizolvate in 100 ml lapte,
2 pachete de unt.
Pregatesc mai intai blatul: bat albusurile spuma cu un praf de sare. Mixez bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaug in bol faina amestecata cu praful de copt, cacaua si esenta. Mixez pentru incorporare.
Adaug spuma de albus si o incorporez cu grija, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus.
Torn compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin ulei, foaia de rulada se "prinde").
Coc blatul la 175 de grade. Nu pot sa va spun cat timp a stat tava in cuptor, nu am mai tinut cont de ceas, eram cam pe fuga... Dupa ce s-a copt rastorn blatul, cu grija, pe un prosop umed. Rulez si dau la rece.
Ma apuc de crema; trebuie sa precizez ca eu am folosit urmatoarele cantitati: 5 oua, 300 g zahar (de fapt, din zahar am mai "furat" putin :D), 900 ml lapte (150 am folosit pentru a dizolva budincile), 3 pachete de budinca, 2 pachete de unt.
Mixez bine ouale cu zaharul, dupa care adaug praful de budinca dizolvat in 150 ml lapte rece; amestec bine si incorporez restul de lapte.
Pun amestecul obtinut la fiert (se pune la bain-marie, eu am folosit o oala cu fund dublu). Dupa ce s-a ingrosat crema iau oala de pe foc. Las crema sa se racoreasca.
Frec spuma untul dupa care incorporez, lingura cu lingura, crema rece.
Scot foaia din prosop, cu grija, sa nu se rupa, o intind usor; peste foaie asez 6 linguri (cu varf) din crema...
... si doua banane(de-a lungul foii); rulez foaia.
In restul de crema incorporez 3 linguri cu cacao si esenta de rom; invelesc rulada cu rema.
O las la rece cateva ore.
P.S. Puteti pune si niste ness in crema...