Rulada Aperitiv Cu Rosii Si Crema De Branza
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru blat
3 oua
100 ml apa fiarta
50 g amidon
30 g faina
1-2 lg pasta de tomate
60 g unt topit
sare
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema de branza
200 g de crema de branza
50 gr branza de vaci
3-4 fire marar
piper
Preparare:
Reteta am modificat-o putin la crema.Initial prevedea si un catel de usturoi si cateva fire de ceapa verde.Am mai adaugat la crema si branza de vaci proaspata, pentru ca imi place mai mult textura cremei astfel.
Batem albusurile spuma cu putina sare, mixam galbenusurile cu apa fiarta , adaugand-o treptat. Faina , amidonul si praful de copt se amesteca si le incorporam treptat peste galbenusuri. Adaugam treptat si untul topit si la urma incorporam usor albusurile batute spuma.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde aluatul.Se da la cuptor la foc iute aproximativ 15 minute.
Intre timp preparam crema de branza. Amestecam energic branza de vaci cu crema de branza (Hochland,Philadelphia,etc).Adaugam verdeata tocata foarte marunt si asezonam cu piper.
Blatul se desprinde de pe hartie si se ruleaza in prosop umed imediat de il scoatem din cuptor.
Cand este rece se desface si se intinde crema,apoi se ruleaza strans la loc. Lasam rulada impachetata in folie alimentara cateva ore la rece apoi feliem in felii de 1 cm.
E minunata!