contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulada Alba Cu Gem

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

   O prajiturica simpluta, savuroasa, pufoasa si foarte rapid de facut.
  O prajiturica numai buna pentru timpul in care barbatii se duc sa bata mingea pe teren, pardon adica sa joace fotbal :) iar fetele se aduna la o mica sueta, la o cafea sau un ceai stropit cu rom, adica un fel de team-uilding sau schimb constructiv de idei. V-ati prins?

Asadar ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 400 gr gem de gutui
  • 150 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf

    Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P
    Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, calculate la un mixer obisnuit...cine are un KA, sigur in 15 min e treaba super-gata. Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
    Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati  blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine. 
      Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
    Un deliciu!