Ruban Dulce
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
sau uscatele? :)
Un dulce foarte rapid de facut, daca aveti o masina de paste. Excelent langa cafea, ceai, lapte. Se pastreaza foarte bine, pentru 2-3 zile, intr-o cutie ermetica.
Ingrediente:
1 ou+ 1 praf de sare+ 2-3 linguri de vin Marsala (incepeti cu 2)+ 1 lingura extract de vanilie+ 1 lingura jumatate de zahar pudra (nu din acela cu amidon)+ 175g faina (si-nca vreo 2 linguri pt planul de lucru)+ ulei de floarea soarelui pt prajit+ zahar pudra pt pudrat (acela din comert)
- din ou, vin, zahar pudra, faina, vanilie se framanta un aluat elastic
- se imparte in 5-6 bucatele
- fiecare bucatica se intinde cu masina de paste: am inceput cu masura 1, apoi 2 si 3 si-am sarit direct la 7, Intre trepte am pudrat aluatul cu putina faina.
- se taie fasii de 3.5cm spune reteta din cartulie, eu le-am taiat cum m-a sfatuit inspiratia
- se prajesc in mult ulei, incins la temperatura mediu-mic, cam 20 de secunde pe fiecare parte
- la prajit se umfla foarte frumos.
- se scot pe hartie absorbanta, se transfera pe-un platou curat apoi se pudreaza cu zahar pudra si se servesc.
ies foarte multe