Rotolo Di Ricotta E Spinaci

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta am avut la dulce - Brownie cu menta, propusa de Johanna, iar la sarat, Angela de la Deliciou Flavours ne-a dat ca tema, o bunatate numita Rotolo di ricotta e spinaci.
Aluat:
200 g faina
2 oua
1 praf de sare
putina apa
Umplutura:
500 g ricotta
200 g spanac congelat
1 ceapa mica
1 ou
50 g parmezan
busuioc uscat
nucsoara macinata
sare
piper
fulgi de ardei uscat
ulei
Sos:
100 g unt
50 g parmezan
salvie uscata
Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat de-oparte sa se raceasca.
Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.
Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece.
Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema.
Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Eu am ales sa fac doua rulade pentru ca nu am avut un vas suficient de lat pentru a le fierbe.
Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent.
Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate.
Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.
Le-am servit calde.. foarte bune au fost!!! Pana si bunica care nu-i obisnuita cu specialitati d-astea, a fost tare incantata! :))