Rotolo Di Ricotta E Spinaci Sau Rotocoale De Urda Si Spanac :p
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
A doua reteta din provocarea Bucatar Curajos de luna aceasta. Si tare mult m-am bucurat ca trebuia sa fac ceva de pe blogul Angelei, pe care o ador realmente! Love u my friend, stii doar >:D<
Si ce reteta delicioasa a ales Angela: Rotolo di ricotta e spinaci. OMG! Ingrediente perfecte pentru gustul meu: spanac, ricotta si paste... pffoaaa! Avea dreptate, fata asta: o nebunie!
Asadar ingrediente:
pentru aluatul paste:
- 200 gr faina
- 2 oua
- apa pentru fiert
- un praf de sare
pentru umplutura:
- 300 gr ricotta sau urda
- 200 gr spanac tocat
- 1 ou
- 50 gr parmezan
- 50 gr unt
- 1 ceapa mica
- busuioc
- nucsoara
- sare si piper
pentru sos:
- 100 gr unt
- 100 gr parmezan
- salvie
Oparim spanacul cateva minute, tocam marunt si lasam sa se scurga bine de zeama pe care o lasa.
Punem o oala, cat mai incapatoare sau mai bine spus cat mai larga, cu apa si putina sare la fiert.
Pentru aluatul de paste amestecam faina cu ouale si putina sare, dupa care incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Framantam pana totul se transforma intr-un aluat elastic. Intindem cu sucitorul si insistam pana obtinem o foaie putin mai groasa decat cea pe care o facem pentru taitei.
Tocam ceapa marunt si o calim in unt pana devine aurie. Intre timp amestecam ricotta/urda cu oul, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, putin busuioc si nucsoara. Adaugam si ceapa calita si racita si amestecam bine. Stoarcem foarte bine spanacul si-l incorporam in amestecul de ricotta/urda.
Intindem in strat uniform aceasta compozitie pe foaia de aluat, lasand 1-2 cm liberi pe margine pentru a nu iesi umplutura pe margini. Rulam aluatul cat mai strans, inchidem marginile celor doua capete cat mai bine si ivelim rulada intr-un tifon pe vcare il legam strans la capete. Punem rulada la fiert in apa clocotind, lasand la foc potrivit cam 30-35 minute. Daca este prea lunga rulada si nu incape in oala o indoiti usor cat sa incapa.
Dupa acest timp scoatem rulada, taiem sfoara cu care era legata la capete, o scoatem din tifon si o taiem in felii de aprox 4-5 cm. Asezam feliile de rulada intr-o tava termorezistenta. Turnam peste ele un sos facut din unt topit, parmezan si salvie (uscata sau verde tocata marunt). Radem si deasupra putin parmezan si dam la cuptorul preincalzit circa 15 minute.
Servim cald! Pofta buna!