Rotite De Foietaj
Sursa Rotite de foietaj
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta de rotite de foietaj o am de la prietena mea Anda si e foarte usoara.
Mod de preparare:
Lasati aluatul de foietaj in frigider sa se dezghete.
Intindeti foaia de foietaj cu sucitorul pe o suprafata fainata. Daca doriti ca rotitele sa fie mici atunci taieti in doua aluatul si intindeti-l subtire, diametrul rotitei depinde de grosimea aluatului.
Presarati branza, de orice fel si in orice combinatie preferi. Peste presarati ierburile si/sau piperul/boia.
Eu am facut de doua feluri: branza de oi si telemea cu ceapa verde uscata, si branza telemea si boia.
Dupa ce ai pus ce ai dorit pe foietaj ruleaza strans foaia, periand surplusul de faina.
Puneti ruloul format in congelator sa se intareasca cel putin 20 de minute, sau pana il folositi, dar nu mai mult de o luna.
Incalziti cuptorul la 220 C. Pregatiti o tava cu hartie de copt.
Taiati ruloul in felii de 1 cm. Puneti feliile pe o tava (nu le lasati sa se dezghete). Lasatile in cuptor la 220C 10 minute pana cresc, in ultimele 2 min cu ventilatie, si inca 10-15 min la 175-180 C cu ventilatie pana se rumenesc.
Taiati ruloul in felii de 1 cm. Puneti feliile pe o tava (nu le lasati sa se dezghete). Lasatile in cuptor la 220C 10 minute pana cresc, in ultimele 2 min cu ventilatie, si inca 10-15 min la 175-180 C cu ventilatie pana se rumenesc.
Dupa ce s-au copt scoateti-le pe o tava sa se raceasca complet.
Se pot pastra in cutii inchise, departe de umezeala pt o saptamana.
Reteta recomandata de sweetgirlsrecipes.blogspot.com