Rotisare La Temperatura Ridicata
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o metoda care se pare c-a prins ''curaj'' si e folosita cu succes la rotisarea multor feluri de tipuri de carne (pui, curcan, vita, porc, miel)
Am incercat aseara pe un pui si a iesit o minune suculenta si gustoasa.
Timp de coacere 50-60 de minute
Cuptorul se incinge la 500F (260C)
Puiul se spala bine, se sareaza si pipereaza. Cu interiorul am procedat la fel, apoi am pus o lingura de unt, 4 catei de usturoi curatati si am infundat/astupat (LOL) puiul cu o jumatate de lamaie.
Am pus puiul intr-o tava ce merge la cuptor, am adaugat 200ml lichid (apa, supa de pui, vin ..) si-am dat totul la cuptorul incins in prealabil pt 50 de minute. Am marit la 550F pt ca-l vroiam mai rumenit si l-am mai lasat inca 10 minute. Cand il intepati, sucul scurs trebuie sa fie limpede, daca e sangeriu mai trebuie lasat putin la cuptor. Insa un pui de marime normala este gata in intervalul celor 50-60 de minute descrise mai sus.
Este minunat si cald langa un piure de cartofi si-o salata la alegere si rece, intr-un sandwich.
In interiorul puiului s-a format un sos foarte gustos, il puteti picura peste piure ori peste carnea din farfurie.