Rosti - Placinta De Cartofi La Tigaie
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
se face foarte usor si este foarte gustoasa!
asadar:
Ingrediente:
500-600 g cartofi
sare, piper
praf de usturoi
parmezan
50-60 gr. unt
Cartofii se spala bine apoi se pun intr-o cratita la fiert in apa cu sare...
cartofii se fierb 20-25 min... se scurg de apa si se lasa la racit...cateva ore bune daca nu e si mai bine a doua zi...
cand s-au racit, se cojesc si se dau pe razatoarea cu gauri mari...
se adauga sare, piper si usturoi dupa gust...
se incinge o tigaie de teflon f bine si se adauga untul...
se adauga cartofii razauti pe care ii intoarceti cu o lingura de lemn...
cand s-au rumenit, se preseaza cu lingura ca sa rezulte o turta neteda ...
se prajeste pe ambele parti pana cand capata o crusta aurie ( aprox 5 min.)
se serveste cu parmezan ras...
Pofta buna!
sursa: multumesc, Laura!