Rosiile-10 Motive Pentru A Consuma Rosii
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- Rosiile contin 90% apa , 4%glucide si 1% proteine, avand importante cantitati de vitaminele B1 ,B2, PP, A, C precum si acizi organici , licopen, potasiu, fosfor, fier si calciu acestea gasindu-se in legumele ajunse la maturitate.Are proprietati astrigente,diuretice,laxative,antioxidante,dezintoxicante si alcanizante ale sangelui.
- Consumata sau aplicata cruda rosia este un "medicament".Problemele urinare, intestinale, artrita isi gasesc remediu in aceasta leguma.Deasemenea poate fi aplicata local pe piele la arsuri, intepaturi de insecte, acnee.
- Hidrateaza si mineralizeaza organismul.100g rosii asigura 50% vitamina C, DZR*
- Este aliatul de nadejde a celor care vor sa slabeasca si reprezinta o optima solutie cosmetica antiimbatranire.
- Licopenul di compozitia lor este un puternic antioxidant si protejeaza pielea de razele ultraviolete.
- In bucatarie este ingredientul de baza al sosurilor salatelor si conservelor pentru iarna.
- Sucul de rosii este cel mai aperitivul cel mai usor, avand doar 35 calorii la un pahar.
- Protejeaza de infectii,datorita vitaminelor A si C.
- Au efecte anticancerigene atat la barbati cat si la femei.
- Rosiile cosumate la cina iti garanteaza nopti pasionale,proprietatile afrodiziatice fiind binecunoscute.
* Doza Zilnic Recomandata
Imagine preluata de pe: www.emaramures.ro