Rosii Uscate
Sursa Rosii Uscate
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mai multa vreme imi propusesem sa testez cum ar fi sa pregatim rosii uscate in casa. La cuptor, desigur, pentru ca la soare nu prea aveam loc sa le intindem. Si pot sa va spun ca au reusit foarte bine, doar ca e nevoie de ceva mai mult timp, dupa cum veti vedea mai jos :)
Am folosit rosii micute, cherry si prunisoare, pe care taiat pe jumatate sau sferturi si le-am curatat de seminte, daca acestea erau mari. Am asezat rosiile in tava tapetata cu hartie de copt si le-am pus la cuptor, la temperatura minima (sub 150 de grade), cu usa deschisa cam un sfert. La fiecare ora am intors tava sau rosiile, iar spre sfarsit, am scos bucatile facute, pentru ca unele au fost gata mai repede. Toata distractia a durat undeva spre 4 ore, pana cand rosiile sunt uscate complet. Am pus rosiile intr-un borcan care a stat la cuptor cateva minute, apoi am completat cu ulei de masline.
Dintr-o tava de aragaz plina de rosii crude, adica vreo 2-3 kg, am obtinut un borcan de rosii uscate, asta ca sa va dati seama de proportii :) Dar cred ca sunt suficiente pentru cateva pizze sau pentru o portie de pesto :)
Fiindca n-am pus sare si nici n-am folosit uleiul incins, nu cred ca rosiile au un termen de garantie prea lung, asa ca vom incerca sa le consumam intr-o luna sau doua. Stay tuned, we'll keep you posted :)
PS: Daca vreti, puteti pune in borcan, impreuna cu rosiile si ceva condimente: catei de usturoi, crengute de busuioc, cimbru sau oregano. Dar asta va reduce si mai mult perioada de valabilitate, asa ca folositi condimente doar daca stiti ca rosiile vor disparea in 2-3 saptamani maxim.