Rosii Uscate Marinate In Ulei De Masline De La "bucataria Elenei"
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata ca a trecut deja o luna si proiectul meu "Duminica alaturi de prieteni" este alive and growing. Pentru asta trebuie sa le multumesc prietenilor mei virtuali, care au raspuns afirmativ propunerii mele, cu toate ca stiu ca toti sunt persoane ocupate si cu o groaza de trebi :)
Si voua va multumesc, prieteni care lasati aici mesaje de felicitare si apreciere. Pentru mine ele inseamna foarte foarte mult. Si nu sunt vorbe goale. In definitiv, asta e castigul meu de pe urma acestui blog: aprecierea celor care il citesc.
Dar, sa ma opresc cu vorbaria (ca nu ma pricep la asa ceva) si sa va spun cu cine ne intalnim azi la masa. Adepta a mancatului sanatos, Elena este cea care are grija de blogul "Bucataria Elenei". Pentru cei care tin dieta Rina, blogul ei e o mana cereasca, pentru ca are sute de retete aranjate pentru fiecare zi in parte. Gasiti acolo atatea variante, ca va garantez ca n-o sa mai aveti niciodata o masa plictisitoare. Adora condimentele si retetele exotice, lucru care ne-a apropiat mult si pentru care o iubesc. Si pentru astazi ne-a pregatit ceva deosebit. O reteta pentru care ii multumesc si pe care o voi pune in aplicare in mod sigur!
Rosii uscate marinate in ulei de masline
E duminica! E duminica! Si de data asta nu stau acasa, infotoliu, vegetand si recuperand energie pentru inca o saptamana ca un taifun,in care nu stiu cand trece timpul. Invitatia ta, Brandusa, mi-a facut mareplacere. Stiu ca m-ai fi primit cu mare placere oricum, dar nu se facea sa vincu degetu' in gura. Asa ca am adus ceva bun de pastrat. Am adus si reteta cumine, ca stiu ca te intereseaza cum am facut chestia asta. Cat se face ceaiulsau cafeaua, ori poate o limonada, las la alegerea ta, eu o sa spun repedereteta preparatului care l-am adus. Dupa aia avem tot timpul din lume sa maipovestim de una, de alta.
Asta este o reteta adoptata recent de mine. Este al doileaan in care fac si sunt tare multumita de rezultat. Eram tentata de unele retete,dar cand vedeam rosii uscate la ingrediente ma lasam pagubasa. De ce? Nu am unaparat de deshidratat, rosia este dificil de uscat, spre deosebire de altelegume sau fructe pe care obisnuiesc sa le usuc. Un alt argument? Cele decumparat, de pe rafturile magazinelor sunt scandalos de scumpe pentru bugetulmeu. Si eu am printip, cocoana!
Ingrediente:
15 rosiiprunisoare, medii, pentru o tava de aragaz
1 lingura sarede mare (de asta am avut eu, dar se poate folosi grunjoasa)
4-5 frunze de busuioc
1 ramura decimbru
3-4 catei deusturoi (acuma depinde cat de mari sunt!)
1 ardei iute
ulei de masline,cat e nevoie pentru a se umple borcanul(rosiile rezultate incap intr-unul de420 ml)
Rosiile spalatese taie jumatati, indepartand cotorul. Se pun in tava de aragaz cu hartie decopt in ea, cu taietura in sus. Trebuie puse ca niste soldatei, dar fara a leinghesui, apoi se presara cu sare.
Se lasa incuptor incins la foc extrem de mic sau cu usa intredeschisa la cuptor (cum amfacut eu) 3-3 ore si jumate, in functie de cat de zemoase sunt rosiile. Trebuiesa fie cam asa:
Apoi se pun,dupa racire, in borcan, cu frunzulite de cimbru, usturoiul taiat fasii, ardeiuliute tocat sau intreg daca este unul micut, frunzele de busuioc.
Dupa o usoarapresare se adauga ulei de masline extravirgin pana acopera bine ingredientele.
Iata! se lasacateva zile in camara si apoi la frigider. Sunt excelente.
Se pot folosi inorice reteta in care apar rosii uscate conservate.
Acesta a fost propunerea Elenei. Nu-i asa ca sunteti gata sa mergeti in piata si sa cumparati rosiile? Cat e de usor sa faci rosii uscate! Dar, inainte de a pleca mergeti sa-i vizitati blogul "Bucataria Elenei", pentru ca o sa gasiti nenumarate alte retete minunate. Si sa o si imbratisati pe Elena din partea mea.
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses