Roşii Umplute
articol scris de catcooking blog catcooking.wordpress.com
Ingrediente- pentru 6 roşii am folosit:
- c eapă verde, câteva fire
-o bucată mică de praz
-şunca presată
- 4 ciuperci mari
- caşcaval – 6 feliuţe şi puţin ras
- un ardei roşu
- patrunjel
- sare şi piper
Prima dată trebuie golite/scobite roşiile şi lăsate să se scurgă -se taie un căpăcel cu cuţitul (care se păstrează ) şi cu o linguriţă se scote tot conţinutul.
Apoi, umplutura: ceapa şi prazul tăiate mărunt se pun la călit şi după ce se înmoaie puţin se adaugă ardeiul, şunca cubuleţe, iar mai apoi ciupercile.
Iar după ce s-au gătit toate şi a scăzut toată zeama lăsată de ciuperci am pus pătrunjelul tocat şi puţin caşcaval ras care să mai lege puţin compoziţia.
Şi cu toată nebunia asta am umplut roşiile, le-am acoperit cu căpăcelele lor şi le-am dat cam 25-30 de minute la cuptor.
Sub căpăcel le-am pus cate o felie de caşcaval după ce le-am scos din cuptor.
Şi cam asta a fost tot. Sunt foarte bune, se combină bine umplutura cu gustul roşiilor puţin coapte.
Noi le-am servit cu orez şi cu pui cu garam masala, urmează şi reţeta
POFTĂ BUNĂ!
Filed under: Aperitive, Retete cu legume, Retete Rapide