Rosii Umplute Cu Salata De Vinete
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un aperitiv foarte indragit deoarece imbina minunat gustul puternic de salata de vinete coapte cu prospetimea rosiilor. Pentru acest aperitiv este bine sa alegem rosii coapte, dar sa avem grija sa fie cat mai tari, pentru a putea sustine umplutura. Este indicat sa se lucreze cu rosii proaspat cumparate, cele pastrate la frigider au tendinta de a-si pierde consistenta si astfel aspectul.
Se spala rosiile, se sterg cu un prosop de hartie, se aseaza pe o farfurie intinsa. Cu un cutit ascutit decupam un capac pe partea cu codita, scobim rosia inauntru cu o lingurita, insa cu grija sa nu presam peretii ei si sa crapam marginile. Este foarte indicat daca dorim sa pregatim mai des astfel de platouri sa achizitionam cutite pentru decorat legume, cu acestea putem realiza multe modele interesante.
Umplem rosiile cu salata de vinete. decoram cu cascaval ras si presaram deasupra marar proaspat, tocat marunt si putin piper.
Atentie daca folositi maioneza in salata de vinete, sa nu lasati prea mult timp afara acest aperitiv pentru a nu avea surpriza alterarii ei.
Pofta buna!