contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Roşii Umplute Cu Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
6–7 roşii
o ceapă, o ceşcuţă de orez
2 morcovi, 2 păstârnaci
pătrunjel verde, o linguriţă de zahăr
o ceaşcă cu apă, piper, sare

Mod de preparare:
Pentru început se aleg roşiile tari, se spală, apoi se taie un căpăcel în partea de sus şi se golesc în interior de seminţe cu o linguriţă.  Se presară în interior sare şi, după zece minute, se aşează cu partea scobită în jos pentru a se scurge toată apa lăsată. Pentru umplutură se înăbuşă cu ulei o ceapa tocată, se adaugă orez şi se stinge cu apă. După ce vedeţi că a înflorit orezul se ia de pe foc, se pun morcovul şi păstârnacul tăiate şi înăbuşite separat în ulei, împreună cu pătrunjelul verde, piperul şi sarea.  Se amestecă bine apoi se umplu roşiile cu această compoziţie, apoi se aranjează în tavă, se pun 2–3 linguri de ulei, pulpa scoasa de la roşii  fiarta şi data prin sita, o ceaşca de apă şi o linguriţă de zahăr. Se pune tava la cuptor până când scade sosul.