Rosii Umplute Cu Orez
Sursa Rosii umplute cu orez
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mie mi-am umplut un ardei baban!Ai mei au vrut rosii :)
- 6 rosii
- 1 ardei gras mare
- 1 ceapa
- 200 g orez cu bob lung
- 150 ml vin alb
- 2 cani supa/sau apa fierbinte
- 1 mîna de busuioc/frunze
- 125 g mozzarella
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- ulei de masline
Îmi pare rau ca am uitat sa tai si cîteva masline în umplutura.
Calim ceapa tocata în ceva ulei de masline pîna devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte,
si adaugam busuiocul tocat grob.
În timp ce orezul fierbe,pregatim legumele.
Le taiem în jumatate,curatam de semintele.
Cînd orezul este pe jumatate fiert,îl tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat în bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam într-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam în cuptorul rece,fixat pe 200°C
Rosiile:
Ardeiul meu :)
Calim ceapa tocata în ceva ulei de masline pîna devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte,
si adaugam busuiocul tocat grob.
În timp ce orezul fierbe,pregatim legumele.
Le taiem în jumatate,curatam de semintele.
Cînd orezul este pe jumatate fiert,îl tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat în bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam într-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam în cuptorul rece,fixat pe 200°C
Rosiile:
Ardeiul meu :)
Daca nu va place orezul rumenit deasupra,acoperiti legumele cu folie de aluminiu,sau eventual capacul vasului.Mie îmi place daca e rumenit usor,sa crontani pe boabele de deasupra