Rosii Umplute Cu Carne De Vita
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit nenumarate retete cu rosii umplute. Cea care mi-a atras atentia si am vrut sa o incerc a fost cea in care rosiile sunt umplute cu carne de vita. Gasiti mai jos aceasta reteta :)
- 12 rosii;
- 1 ceapa mare;
- 500 gr. carne de manzat/vita tocata;
- 50 gr. paine uscata;
- 1/2 pahar de lapte;
- patrunjel;
- 40 gr. parmezan;
Alege 12 rosii frumoase si spala-le. Taie-le capacul si scobeste-le in interior. Vom folosi pulpa interioara cand vom gati vita, iar capacul va fi folosit cand bagam rosiile la cuptor, asa ca nu trebuie sa le arunci.
Intr-o cratita incinge putin ulei de masline. Adauga ceapa tocata, caleste-o si apoi adauga si carnea de manzat sau vita. Cand aceasta se patrunde adauga si pulpa de rosii. Adauga sare si piper dupa gust si lasa sa se pregateasca aproximativ 5 minute.
Urmeaza sa adaugam painea inmuiata in lapte, parmezanul si patrunjelul tocat. Amesteca totul.
Compozitia este gata, asa ca putem umple rosiile. Dupa aceasta operatiune, pune-le capacul, stropeste-le cu putin ulei si introdu tava la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ 30 minute.
TIPS: Eu am cumparat carne de manzat si am tocat-o in casa, deoarece nu am vrut sa contina grasime. Cea gata tocata din magazine are destul de multa grasime.
Pofta buna!