Rosii Si Dovlecei Umpluti
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta in stil romano-italian, adica mai pe gustul sotului, dar tot cu un fel de umplutura de sarmale romanesti...
Ingredientele folosite de mine:
- 300 g carne tocata de vita
- un ou
- o ceapa de marime mijlocie
- 80 g orez
- o legatura patrunjel
- sare
- ulei de masline
- vreo 12 rosii de marime mijlocie
- doi dovlecei
- piper macinat
- concentrat de rosii
- 2 linguri parmezan ras
- 1-2 linguri suc de lamiie
Curatim, spalam si taiem marunt ceapa si o calim in trei linguri de ulei, pina devine un pic aurie. Spalam si taiem marunt patrunjelul. Intr-un castron destul de incapator, punem carnea macinata, orezul spalat, oul (fara coaja, bineinteles), patrunjelul, parmezanul ras, o lingura cu virs de concentrat de rosii (din cel la cutiute sau la tub), vreo trei linguri de ulei (pentru ca e carnea doar de vita si nu are grasime), sare dupa gust, adaugam si ceapa care intre timp s-a racit sau e doar calduta si amestecam cu minuta bine de tot, ingredientele pentru umplutura.
Rosiile le spalam, stergem de apa, le taiem capacelul iar cu ajutorul unei lingurite dar cu atentie sa nu le rupem, scoatem tot miezul din ele. Dovleceii i-am spalat, taiat capetele si taiat in trei bucati mari, de la care intii am taiat o feliuta pentru capacel, iar cu ajutorul unui cutit si al linguritei, am scos tot miezul. Umplem rosii si dovleceii, ii punem intr-un vas incapator, punem rosiile si dovleceiii, adaugam doua paharute de apa, nu trebuie sa fie acoperite ci doar sa ajunga aproape de jumatatea lor, adaugam si sucul de la lamiie (eu il pun pentru ca dovleceii sint dulci si-mi place sa aiba o tenta acrisoara).
Am pus intii vasul acoperit cu un capac pe aragaz, ca "sa-si ia vint la fiert", apoi am bagat in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru cca 45 de minute, primele 25 de minute cu capac, dupa care am lasat in cuptor fara capac.
Am pus intii vasul acoperit cu un capac pe aragaz, ca "sa-si ia vint la fiert", apoi am bagat in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru cca 45 de minute, primele 25 de minute cu capac, dupa care am lasat in cuptor fara capac.
Am servit caldute, cu cite un motulet de iaurt natural (asta in lipsa de smintina adevarata).
Pofta mare !!!