Rosii Si Dovlecei Pane
Sursa Rosii si dovlecei pane
articol scris de kata0587 blog bucatarie-usoara.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
rosii
dovlecei
oua
sare
piper
nicsoara
faina
pesmet
ulei
Mod de preparare:
Cantitatile sunt in functie de numarul de persoane si cat vreti sa preparati.
Se curata dovleceii si se taie de 1 cm grosime, se dau cu sare si se lasa 15 min. Rosiile le spalam si apoi le taiem rondele tot de 1cm grosime pe care le dam cu sare pe ambele parti si le lasam 15 min.
Dupa acest timp in care dovlecii au lasat zeama, ii spalam sub un jet de apa si apoi ii punem la scurs. Rosiile le lasam asa.
Batem ouale cu sare piper si nucsoara macinata dupa gust.
Dam feliile de dovlecei prin faina, ou batut, pesmet si apoi prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Acelasi lucru il facem si cu rosiile.
Sunt buni atat calzi cat si reci.....Noi am servit cu sos de usturoi.
Pofta Buna!