Rosii Si Ardei Umpluti Cu Orez Si Ciuperci
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancarica de post care te va face sa te lingi pe degete!
Ingrediente (pentru 2-3 persoane):- 3 ardei verzi
- 2 rosii
- 300 de grame de ciuperci proaspete champignon
- 2 polonice de orez
- 2 linguri de pasta de rosii
- 1 ceapa rosie mare
- 1-2 catei de usturoi
- sare/piper.
Preparare:
Ciupercile se curata de coaja si se taie pe lung.
Taiati rosiile astefel incat sa ramana si un capac (vedeti in imagine) si scobiti la mijloc. Nu aruncati pulpa, o veti folosi in mancare. Ardei se curata in interior de seminte (pastrati si la ei capac).
Puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline si adaugati ceapa rosie si usturoiul, tocate foarte marunt. Dupa 1-2 minute, puneti ciupercile. Acestea isi vor lasa zeama. Lasatri-le pe foc, pana cand aceasta scade si adaugati orezul si pasta de rosii, dar si pulpa de la rosiile scobite. Condimentati (sare/piper) dupa gust si lasati compozitia sa se raceasca.
Potriviti cuptorul la 180 de grade.
Cand s-a racit compozitia, umpleti ardei si rosiile, adaugati apa sau supa (pana la jumatatea vasului), in care puneti 1 lingura de ulei de masline si putina sare, si bagati la cuptor, timp de 30-35 de minute. Le lasati pana cand se rumenesc frumos pe deasupra.
Rezultatul este UAUUUUU!. Puteti servi cu putina smantana!
POFTA BUNA!