contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Roşii Pentru Iarnă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Putem găsi tot felul de legume şi extra-sezon, doar că acestea sunt cultivate în solarii şi sunt aduse din import, cu gustul cunoscut, de carton.
   Pentru a avea peste iarnă, pînă prin Decembrie-Ianuarie roşii de gradină, avem la dispoziţie două metode. 

   1) Cumpărăm de la piaţa ţărănească câteva kilograme de gogonele (verzi), avînd grijă să fie curate, fără puncte negre, sau crăpături. Le învelim în hârtie de ziar bucată cu bucată şi le aşezăm într-o lădiţă sau cutie de carton, cu partea codiţei în sus. Apoi păstrăm cutia la loc răcoros, în balcon dacă este închis, dar să nu fie temperaturi negative. Verificăm la 3-4 zile starea gogonelelor şi pe măsură ce se înroşesc le punem în consum.

2) Dacă avem gradină şi dispunem de pivniţă, atunci scoatem din pământ tulpina cu gogonelele verzi, cu rădăcină şi cu puţin pământ pe ea. Apoi instalăm câteva sârme în pivniţă şi agăţăm de ele tulpinile cu rădăcina în sus. Pe măsură ce se înroşesc, le punem în consum.

   Tot aşa putem păstra pentru iarnă, ardei şi gogoşari culeşi verzi.
Merele şi perele le păstrăm după metoda 1.

Vom ieşi mai ieftin, ştiind că toamna un kilogram îl cumpărăm cu 2-3 lei, iar peste iarnă cu 6-7 lei.
În plus, sunt cultivatre pe sol.