contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rosii Nefierte La Borcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un mod foarte usor si rapid, de a conserva rosiile proaspete de vara pentru mancaruri de iarna !
1kg  rosii mici
Boabe de piper
Sare grunjoasa
Frunze de busuioc proaspat
Apa
Ulei
 Pregatim doua borcanele, pe care le spalam si uscam. Alegem rosii marunte, bine coapte si curatate de vrej pe care le spalam bine. Asezam 1-2 frunze de busuioc pe fundul borcanului apoi punem rosii, dinnou Frunze, iar rosii, pana se umple.
Umplem borcanele cu apa, apoi o golim intr-o oala si preparam saramura. Adaugam boabe de piper si sarea, pentru 1L de apa este necesar, una lingura de sare si lasam saramura sa dea cateva clocote.

Dupa ce s-a racit complet, o turnam peste rosiile din borcan si deasupra adaugam cate o lingura de ulei. Inchidem borcanele, le etichetam si le depozitam in camara.

Sursa: revista Libertatea pt Femei

Pofta buna!