contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Roşii Murate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
2 kg. rosii,
1 buc. radacina de telina,
2 buc. ardei iuti(nu prea mari),
4-5 capatini de usturoi,
o legatura de marar verde,
2-3 frunze de dafin,
sare (o lingura la un litru de apa)
Mod de preparare:
Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu capatani de usturoi in coaja taiati in doua, cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati si frunzele de dafin. Peste toate se aseaza mararul. Separat se fierb intr-un vas 3-4 litri de apa. Se lasa apa sa raceasca pina la 30 de grade, se dizolva sarea in apa prin amestec usor si se umple vasul cu rosii pina la inchiderea capacului. Se inchide bine capacul. Vara, muratura va fi gata in 10-12 zile. In zilele reci, cam o luna.
Nota:
Probabil cea mai importanta caracteristica a muraturilor consta in beneficiile inestimabile ale acestora asupra organismului uman:
- vegetalele murate contin un set de bacterii ce inhiba cresterea microbilor nocivi de la nivelul intestinelor.
- contin o concentratie ridicata de vitamina C.
- ajuta la absorptia mai eficienta a fierului.
- otetul, adesea utilizat in muraturi, ajuta la pierderea greutatii in timpul curelor de slabire.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com