Rosii Murate
Sursa Rosii Murate

articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
2 kg rosii cherry coapte
2 capatani de usturoi
5-6 frunze de vita de vie
circa 10 frunze de visin
2 linguri sare grunjoasa(fara iod)
200 ml otet alimentar de 9 grade
boabe de piper negru
2 litri apa
salicil (praf conservant)
6 linguri zahar
Preparare :
Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie.
Asezam in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie .
Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin , piper deasupra si acoperim cu un alt strat de frunze de vita de vie. Deasupra fiecarui borcan punem cate 1 varf de cutit de salicil (praf conservant).
Separat, fierbem2 l apa, si adaugam 200 ml otet , 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si 6 linguri mari de zahar. Cand da in clocot ,turnam solutia in borcane si apoi le capsam imediat si dam borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet .
Asezam apoi borcanele in camara, la loc racoros.
Se consuma ca muratura langa fripturi , mancaruri scazute cu carne.